Tips till dig som funderar på att installera solceller

Spendwise som bland annat erbjuder solcellslån kontaktade oss med kloka frågor kring solceller. Vår försäljningschef Christian Brandin tog bollen och levererade minst lika kloka svar. Här är hans sju främsta tips till dig som vill skaffa solceller:

  1. Anlita ett solcellsföretag som har varit med i branschen i några år, som har kompetensen att installera på rätt sätt.
  2. Lutning på taket och åt vilket väderstreck ditt tak lutar är visserligen betydande frågor, men ta kostnadsfri
    hjälp av ett företag som kommer ut och tittar på ditt hus för att få hjälp att besvara alla funderingar kring just din fastighet.
  3. Försäkra dig om takets kvalité. Gå genom solcellsfirman som ofta har bra samarbeten med takfirmor och få en kostnadsfri genomgång av taket.
  4. Välj en panel som är lite bättre. Den ska sitta på taket i 20–30 år. När du väljer en bättre solpanel får du bättre teknik i panelen och du får bättre garantier. Det lönar sig i långa loppet.
  5. Installera så många solcellspaneler som möjligt på samma gång. Att bygga på med fler paneler allteftersom kan ibland visa sig vara kopplingsmässigt svårt att genomföra.
  6. Underhåll av solpanelerna behövs inte. Visst, det kan komma lite snö eller pollen, men den lilla produktionen som du förlorar tar du igen på några timmar en solig sommardag. Regn och blåst sköter underhållet åt dig.
  7. Tänk långsiktigt och se investeringen i sin helhet.

Läs hela intervjun och få ännu fler tips från Christian på spendwise.se.