Solceller ökar gårdens lönsamhet

En lantbruksverksamhet förbrukar dagligen mycket el och alla lantbrukare vet att varje sparad krona är viktig. Långsiktighet tillhör lantbrukets vardag och en solcellsinstallation är en god investering även för framtida generationers möjlighet till god avkastning. Vi på Solkraft Sverige guidar dig till en optimal solcellslösning för gård och lantbruk och hjälper dig att sänka dina elkostnader genom effektiv användning av solpaneler på exempelvis ekonomibyggnader och magasin.

Varför solpaneler till lantbruk?

Investeringsstöd för solceller

Det statliga solcellsbidraget är 20 % (både för privatpersoner och företagare). Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Vi hjälper dig genom hela processen med allt från bygglov, om så krävs, till ansökan om investeringsstöd, elcertifikat, ursprungsgarantier och cesarkonto.

Ökat fastighetsvärde

Att installera solceller är en framtidsinvestering som i de allra flesta fall ökar värdet på fastigheten. Värdeskillnaden med eller utan solceller varierar beroende på var i landet du bor, men utvecklingen går stadigt uppåt och framåt.

Säkerhet & Underhåll

Med den nya generationens solcellsanläggningar från SolarEdge kan högspänningen på taket stängas av till en styrström på endast 1 Volt per panel, vilket ökar säkerheten när du behöver vara uppe på taket. En solcellsanläggning är i stort sett helt underhållsfri, då regn och snö sköter om det mesta av rengöringen.

Avkastning & lån

En skattefri avkastning på mellan 10–17 %, beroende på anläggningens förutsättningar och storlek, får garanterat tummen upp av banken. Att låna pengar är sällan några problem då bankerna ser värden i miljöaspekten, avkastningen och fastighetens ökande marknadsvärde.

Kostnadsbesparing från första dagen

Sänkta driftkostnader, bra avkastning, trygg investering, miljöprofilering, ett naturligt steg för framtiden. Anledningarna till att installera solceller är många och summan av dessa faktorer gör att det aldrig varit hetare att installera solceller i Sverige. Är du nästa att haka på tåget?

Miljön

Solenergi ger inga utsläpp under värme- och elproduktionen. Omvandlingen från solens strålar till energi avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar miljön. Ta det första steget mot ett modernare och grönare lantbruk idag!

Läs mer under Frågor och svar

Varför Solkraft Sverige?

Att driva ett lantbruk är ofta en livslång satsning och att köpa solpaneler är en långsiktig investering. Din anläggning sänker visserligen omedelbart dina elkostnader och höjer värdet på din fastighet, men du räknar givetvis med att den ska fungera och leverera värde för gården under lång tid framöver. Eftersom långsiktigheten är så viktig för dig är den minst lika viktig för oss. Vi finns alltid vid din sida och då är det extra viktigt att även vi känner oss trygga med de lösningar vi levererar. För oss betyder en färdigställd solcellsinstallation början på en lång och givande kundrelation

Med en installationsgaranti på hela 10 år och solpaneler från välkända aktörer med branschledande effektgarantier behöver du aldrig oroa dig för din solcellsanläggning. Via SolarEdge molntjänst kan både du och vi hela tiden se hur den mår och hur den levererar. Logga bara in via app eller webbläsare för en snabb översikt eller för att djupdyka i statistik och grafer. Självklart erbjuder vi full kundsupport på samtliga solcellsanläggningar vi satt i drift.

Referenser

Boka kostnadsfritt hembesök

Boka kostnadsfritt hembesök
Stefan Larsson

För att boka en kostnadsfri konsultation eller för att ställa frågor om solceller direkt till oss,
fyll i dina uppgifter här så ser vi till att rätt person återkopplar till dig.

Välkommen att höra av dig!