Solceller

När du väljer solceller från Solkraft Sverige får du solpaneler med lång hållbarhet och hög kvalitet! Vi har lång erfarenhet av solenergibranschen och kunskapen att guida dig till en god investering!

Hos oss får du solceller av bästa klass från välkända tillverkare med riktigt generösa garantier.  Vi har solcellslösningar för villor, lantbruk och kommersiella fastigheter där vi alltid projekterar på plats och skräddarsyr solcellsanläggningen efter fastighetens förutsättningar och era önskemål. Genom vår totalentreprenad tar vi dig från start till mål!

Solceller för din fastighet

Solceller för villa

Villa

Småskaliga lösningar för dig med villa som vill bli självförsörjande 

VILLA

Solceller för lantbruk

Lantbruk

Effektiva lösningar för dig med lantbruk och stora energibehov

Lantbruk

Solceller för fastighetsägare

Fastigheter

Bostadsrättsföreningar, kommersiella lokaler och större fastigheter

Fastigheter

Detta bör du tänka på när väljer solcellslösning!

Det finns idag många företag som erbjuder lösningar inom solceller. Hur ska man som konsument kunna avgöra vilken som är bäst? Vi har satt samman lite tips kring vad man bör tänka på.

Stirra dig inte blind på priset - det finns många andra faktorer som avgör om en solcellslösning blir lönsam för just din fastighet.

Tips vid val av solcellsleverantör:

-Kvaliteten – hållbarhet och livslängd på solpanelerna påverkar lönsamheten

-Effektiviteten – vi guidar dig till solceller med optimal effektivitet

-Erbjuds garantier?

-Vilken kompetens finns inom företaget?

-Får du hjälp med hela processen? Från planering till installation och uppföljning

-Vilken support erbjuds?

Vi har goda skäl att inte vara billigast i branschen

Med stigande elpriser, ökad miljömedvetenhet och statligt investeringsstöd är det hetare än någonsin att skaffa solceller. Branschen blomstrar och det finns en uppsjö av leverantörer som erbjuder nyckelfärdiga solcellsanläggningar. Hur skiljer vi oss från mängden? Vi har medvetet valt att inte göra priset till vår främsta konkurrensfördel. Istället levererar vi kundanpassade lösningar med kvalitetspaneler som håller i längden. Givetvis med generösa garantier som är svåra att överträffa. Vårt främsta mål är solklart – nöjda kunder före, under och långt, långt efter färdigställd installation. Det ska vara enkelt att skaffa solceller men du ska dessutom känna dig trygg med din leverantör och din anläggning. Därför väljer du Solkraft Sverige.

Varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt besök via formuläret nedanför!

Vad är solceller och hur fungerar de?

Det finns i princip två sätt att tillvarata solenergi på. Det första sättet är genom solceller som omvandlar solenergi till el. Det andra är genom solfångare som istället omvandlar solenergi till värme – värme som kan användas för att värma upp din bostad eller fastighet. Solkraft Sverige arbetar med solceller som producerar grön el.

Hur är de konstruerade?

Solceller är egentligen ganska enkla i sin konstruktion. De består oftast av kisel eller andra halvledande material, och man kan säga att en solcell fungerar som ett batteri med en pluskontakt och en minuskontakt. Spänningen som bildas mellan plus och minus när solen skiner på cellen blir sedan till elektrisk energi i form av likström. Eftersom vi i en fastighet använder växelström behövs en växelriktare som omvandlar likström till växelström. Växelriktaren kopplas till husets elcentral och den gröna elen som producerats kan användas i hela fastigheten. 

Vad är skillnaden mellan solceller och solpaneler?

En solpanel är helt enkelt en konstruktion eller ett set av solceller, som oftast består av 60 solceller.

Fler frågor och svar i vår FAQ

Vi har samlat de frågor vi ofta får ställda när vi är ute och pratar om solceller. Gå gärna dit och ta reda på mer.

LÄS MER i VÅR FAQ 

 

Framtidens elkraftverk

Man kan säga att solceller är framtidens kraftverk. En stor mängd solcellsanläggningar kommer faktiskt att kunna ersätta stora elkraftverk. Det är det som håller på att hända i Tyskland där solenergi står för ca 11 procent av elproduktionen, Att detta har blivit möjligt beror på en kontinuerlig produktutveckling av solceller som hela tiden ger högre verkningsrad. Samtidigt har priset för solcellsanläggningar gått ned i pris.

Solkraft samarbetar med flera av Skandinaviens största solgrossister och som genom stora inköpsvolymer kan hålla konkurrenskraftiga priser på sina produkter.

Är du intressserad av solceller för din fastighet. Boka in ett kostnadsfritt hembesök så tittare vi på era förutsättningar att producera grön el på mest effektivt sätt och tar fram en offert.

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök utan köptvång. Tillsammans går vi igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning enligt era önskemål och vår projektering.