Nu erbjuder Solkraft Sverige energilagring med stödtjänster

I samarbete med noga utvalda leverantörer och samarbetspartners tar Solkraft Sverige nu solenergi och energilagring med stödtjänster till nästa nivå.

Genom att integrera avancerade batterier och växelriktare samt innovativ hård- och mjukvara i sitt produktutbud, erbjuder Solkraft Sverige nu inte bara hållbar elproduktion från solceller, utan också smart energilagring med möjlighet till lönsamma stödtjänster för sina kunder.

”Det här är en viktig milstolpe för Solkraft Sverige och för solenergibranschen som helhet. Vi strävar efter att erbjuda inte bara en hållbar energikälla utan även smarta lösningar som gör solenergi mer tillgänglig och lönsam för alla,” säger företagets VD Peter Olsen.”

Avancerad optimering för ökad lönsamhet

De effektiva batterierna möjliggör lagring av överskottsel under soliga dagar, vilken kan användas när solen inte skiner. Tillsammans med hård- och mjukvara inom energilagring skapas dessutom möjligheter för kunderna att dra nytta av avancerad optimering som säkerställer att den producerade elen lagras, används eller säljs med högsta möjliga energieffektivitet och lönsamhet.

Gör batterier till en hållbar investering

I samarbete med några av marknadens ledande aggregatorföretag skapar Solkraft Sverige möjligheter för sina kunder att ”låna ut sin batterikapacitet” till Svenska Kraftnät via så kallade stödtjänster. Ett sätt för såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar att hjälpa till att balansera elnätet och samtidigt få god ekonomisk ersättning. Med stödtjänster som en del av kalkylen blir batterier och energilagring en hållbar investering med kort återbetalningstid.

Gröna ekonomiska fördelar

Det nya erbjudandet positionerar Solkraft Sverige som en föregångare inom den förnybara energisektorn, med möjlighet för kunder att aktivt delta i den gröna energiomställningen samtidigt som de får ekonomiska fördelar genom innovativa stödtjänster.