Hej Olle Hedstrand, säljande rådgivare i Skåne.

Varför har du val att jobba på Solkraft Sverige?
– Som miljö- och klimatengagerad har jag följt utvecklingen inom solenergi under flera år och nu är teknik och ekonomi verkligen i fas. Prisraset som pågått i mer än 5 år har planat ut och idag finns ingen anledning att vänta med att göra sin egen el på tillgängliga ytor. Valet att söka mig till Solkraft Sverige var enkelt. Företaget är ägarmässigt oberoende av nätbolag, tillverkare och andra parter i branschen. Fokus ligger därför enbart på att projektera, montera och ge service åt så många kunder som möjligt. Solkraft har dessutom valt att satsa på egna, fast anställda montörer som varje dag hjälps åt att bygga Sveriges största erfarenhetsbank när det gäller installation. En mycket bättre idé än att byta ut folk och jaga lägsta pris på monteringen. Solkraft Sverige tar sin uppgift på allvar och satsar på att följa sina kunder under decennier av ren elproduktion. Det gör att jag är stolt över att vara representant för företaget.

På vilka sätt hjälper du Solkrafts kunder till en trygg affär?
– Genom att lyssna, informera och försäkra mig om att kunden kan fatta ett genomtänkt beslut. Ofta påminner jag om att vi hanterar en teknik som mycket väl kan jobba för kunden i ett halvt sekel framåt. Med det perspektivet är det mycket lättare att låta kvalitet och det framtida partnerskapet med oss få större vikt vid beslutet. En ytterligare aspekt på en trygg affär är att den som framöver skall byta boende har större möjlighet att få ett bra pris på sin fastighet om god dokumentation av solkraftsanläggningen finns och om en pigg Solkraft Sverige-support svarar i andra änden när den nya ägaren ringer.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag tjänar mitt uppehälle på att peppa folk och företag till att hoppa på tåget mot en förnyelsebar energimix. Att börja göra sin egen el är att ta makten över sin livssituation på sätt och vis. Utöver den härliga sänkningen av boendekostnad som solenergi skapar, så är det dessutom ett av de största bidrag du som kund kan göra för vår sköra biosfär.