Hej Niklas Svensson, du jobbar som rådgivare på Solkraft Sverige.

Varför har du valt att jobba på Solkraft Sverige?
– Jag tror så starkt att solceller tillhör framtiden. Produkten lockade mig till branschen, där jag hört mycket gott om just Solkraft. Jag har trivts sedan första dagen och är stolt över att representera ett företag som verkligen satsar på långsiktighet, kvalitet och trygghet. I Solkrafts värderingar finns skapandet av goda relationer högt på listan, både med kunder och kollegor. Det passar mig utmärkt.

Vilka är dina främsta arbetsuppgifter?
– Jag har en säljande roll där jag är mycket ute hos kund och både projekterar och säljer. Till det kommer också en internt rådgivande roll där jag gör mitt bästa för att guida mina kollegor i säljkåren.

På vilket sätt hjälper du Solkrafts kunder till en trygg affär?
– Det viktigaste för en bra säljare är att ha en bra relation till sin kund. För att uppnå det, måste jag förstå vad som är viktigast för kunden, inte för mig som säljare. Jag försöker alltid att ta reda på vad kunden behöver och tar fullt ansvar för min affär. Det finns inga genvägar, mitt jobb handlar mycket om att vara en god lyssnare.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det finns massor av bra grejer, men måste jag välja blir det möjligheten att bidra till en positiv miljöpåverkan. Jag är säker på att solceller är rätt miljömässigt sett och jag är stolt över att jobba med något jag faktiskt tror på. Ju fler anläggningar jag är med om att driftsätta desto mer är jag med och förändrar världen.