Solceller

Solkraft EMK AB står för trygghet, kunskap, kvalitet och långsiktighet. Vi erbjuder solceller med totalentreprenad med marknadens bästa garantier. Vi har alla lösningar för villor, lantbruk och kommersiella fastigheter där vi alltid projekterar på plats och skräddarsyr solcells anläggningen utefter förutsättningarna och era önskemål.

 

Solceller för villa

Villa

Småskaliga lösningar för dig med villa som vill bli självförsörjande 

VILLA

Solceller för lantbruk

Lantbruk

Effektiva lösningar för dig med lantbruk och stora energibehov

Lantbruk

Solceller för fastighetsägare

Fastigheter

Bostadsrättsföreningar, kommersiella lokaler och större fastigheter

Fastigheter

Solcellslösningar från Solkraft Sverige

Solkraft erbjuder från små till stora solcells lösningar utefter förutsättningar och önskemål. Vi projekterar alltid på plats och hjälper till från A till Ö. Våra certifierade säljare och rådgivare vägleder er genom hela processen. Solkraft är en av Sverige ledande och oberoende aktör för solenergi och vi sätter alltid kunden först.

 

Garanti och enbart välrenommerade leverantörer

Solkraft jobbar bara med dom bästa leverantörerna och har Europas största grossister i ryggen. Allt för att du som kund ska känna största möjliga trygghet och support samt ha marknadens bästa produkter i portföljen.
Våra ledord är Kvalitet, Kompetens, Trygghet och Långsiktighet.

Vad är solceller och hur fungerar de?

Det finns i princip två sätt att tillvarata solenergi på. Det första sättet är genom solceller som omvandlar solenergi till el. Det andra är genom solfångare som istället omvandlar solenergi till värme – värme som kan användas för att värma upp din bostad eller fastighet. Solkraft Sverige arbetar med solceller som producerar grön el.

Hur är de konstruerade?

Solceller är egentligen ganska enkla i sin konstruktion. De består oftast av kisel eller andra halvledande material, och man kan säga att en solcell fungerar som ett batteri med en pluskontakt och en minuskontakt. Spänningen som bildas mellan plus och minus när solen skiner på cellen blir sedan till elektrisk energi i form av likström. Eftersom vi i en fastighet använder växelström behövs en växelriktare som omvandlar likström till växelström. Växelriktaren kopplas till husets elcentral och den gröna elen som producerats kan användas i hela fastigheten. 

Vad är skillnaden mellan solceller och solpaneler?

En solpanel är helt enkelt en konstruktion eller ett set av solceller, som oftast består av 60 solceller.

Fler frågor och svar i vår FAQ

Vi har samlat de frågor vi ofta får ställda när vi är ute och pratar om solceller. Gå gärna dit och ta reda på mer.

LÄS MER i VÅR FAQ 

 

Framtidens elkraftverk

Man kan säga att solceller är framtidens kraftverk. En stor mängd solcellsanläggningar kommer faktiskt att kunna ersätta stora elkraftverk. Det är det som håller på att hända i Tyskland där solenergi står för ca 11 procent av elproduktionen, Att detta har blivit möjligt beror på en kontinuerlig produktutveckling av solceller som hela tiden ger högre verkningsrad. Samtidigt har priset för solcellsanläggningar gått ned i pris.

Solkraft samarbetar med flera av Skandinaviens största solgrossister och som genom stora inköpsvolymer kan hålla konkurrenskraftiga priser på sina produkter.

Är du intressserad av solceller för din fastighet. Boka in ett kostnadsfritt hembesök så tittare vi på era förutsättningar att producera grön el på mest effektivt sätt och tar fram en offert.

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök där vi går igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning utefter era önskemål och vår projektering.

VILLABR/FASTIGHETLANTBRUK