Producera egen el

Varför Solkraft Sverige och solenergi är ett bra val

Hur lönsamma kan solceller bli för dig?

Boka kostnadsfri rådgivning så går vi igenom era förutsättningar och skapar en besparingskalkyl tillsammans.
Boka kostnadsfritt hembesök

Solceller på villa, lantbruk och fastighet

Solkraft Sverige erbjuder helhetslösningar inom solceller, alltid med högsta kvalitet och trygga garantier. Våra solpaneler kommer från marknadsledande aktörer med branschledande effektgarantier och vår egen installationsgaranti på hela 10 år! Naturligtvis erbjuder vi också full kundsupport på samtliga solcellsanläggningar vi sätter i drift. Tillsammans sänker vi dina driftskostnader, ökar värdet på din fastighet och gör en viktig insats för miljön.

Villa

Ökat fastighetsvärde på villa

Att installera solceller på en villa är en långsiktig investering som i de flesta fall ökar värdet på fastigheten och sänker driftskostnaderna. Detta säkerställer vi vid projektering av er fastighet på plats, vilket i sin tur blir underlaget för en skräddarsydd lösning och offert för er.

Lantbruk

Avkastning & lån för lantbruk

En skattefri avkastning på mellan 10–17 %, beroende på anläggningens förutsättningar och storlek, får garanterat tummen upp av banken. Att låna pengar är sällan några problem då bankerna ser värden i miljöaspekten, avkastningen och fastighetens ökande marknadsvärde.

Fastighet

Producera egen el till er BRF

Att investera i bostadsrättsföreningens framtida energiförsörjning är ett långsiktigt val. Som en etablerad partner erbjuder vi en trygghet över tid. Att sänka elräkningen för alla hushåll och skapa en tydlig miljöprofil för föreningen är en positiv effekt som ni får från dag ett.

Solceller på nybyggd villa i Arboga

Installation av solceller i Arboga

Anläggningsfakta

Växelriktare: Solar Edge
Panel: REC 315W monokristallina
Installerad effekt: 10 kW

Minskat klimatavtryck med solceller

När Robert Söderqvist med familj bestämde sig för att bygga en ny villa så tog de verkligen höjd för miljöaspekten. Huset är utrustat med bergvärme, braskamin och värmeåtervinning på ventilationen. Och nu även med solceller.

– Vi vill minska vårt klimatavtryck så det var inget svårt val att låta installera solceller, berättar Robert.

I dagarna har den nya elmätaren hamnat på plats och man räknar med att producera lika mycket som man förbrukar. Sannolikt blir nästa steg en elbil vilken då också kan laddas med energi från solpanelerna.

Skräddarsydd installation av solpaneler

– Solkraft Sverige var de som kunde anpassa installation efter monteringen av vårt hus, så valet av leverantör blev inte så svårt. Installationen gick också väldigt bra. Ur mitt perspektiv som beställare så blir den tekniska kompetensen hos både rådgivare och installatör viktig; att skaffa sig kännedom och förstå husets konstruktion, förklarar Robert.

– Generellt så blir ju kontakten med, och förtroendet för, säljaren väldigt viktigt när man väljer sin leverantör. Sedan får man ju såklart kolla andra referenser också.

Utifrån samma premisser föll valet av paneler på REC som hade både bra omdömen och trygga garantier.

– Att valet till syvende och sist föll på Solkraft var deras förmåga att anpassa sig, och möta våra önskemål vilket blev avgörande för oss, avslutar Robert.

Unik projektering

Ulf Bergström, ansvarig rådgivare på Solkraft förklarar processen.

– Eftersom vi alltid projekterar och lämnar offert baserat på att vi har gjort ett platsbesök för att förstå kundens önskemål och husets förutsättningar så blev detta ett annorlunda upplägg. Här fanns inget färdigt hus att ta mått på, men kunden hade detaljerade ritningar så det gick bra att göra panel-layouten utifrån dom. En fördel med att bestämma sig för solceller i samband med nybyggnation är att vi ofta kan använda samma byggställning och på så sätt spara in en kostnad.

Det är ett stort förtroende att få lägga solpaneler på en helt ny villa. Valet av paneler är mycket bra, med långsiktighet i både produkt- och effektgaranti. Alla paneler tappar i kraft över tid. I olika takt och med varierad effekt men i denna installationen så är det en panel som har en effektgaranti på upp till 86 % efter 25 år, så det är verkligen en bra produkt, avslutar Ulf.

Solcellsmontörer i Arboga

Kunden Robert, rådgivare Ulf och montörerna Karsten och Christopher december 2019.