Solcellspaket

solceller & solpaneler för solenergi

När vi startade Solkraft Sverige var det väldigt få av våra kunder som frågade oss om modell och märke på solpanelerna. Det förvånade oss eftersom frågan är så otroligt viktig. Utbudet av tillverkare är enormt och skillnaden i kvalitet är om möjligt ännu större. Nu börjar branschen mogna och kunderna blir alltmer pålästa och kunniga. Därför känns det extra bra att vi redan från början valde att bara jobba med de allra bästa panelerna från marknadens ledande och mest väletablerade tillverkare.

Solpaneler LG
REC

Vi har goda skäl att inte vara billigast i branschen

Det handlar inte bara om kvalitet

Vi bevakar givetvis branschutvecklingen och håller koll på såväl ny teknik som nya solpanelsproducenter. Det vi snabbt kunnat konstatera är att det finns många prispressare, spekulatörer och uppstickare. Flera av dem har en sak gemensamt: de misslyckas med sina satsningar. Ställ dig därför gärna frågan hur mycket en lång och generös garanti är värd om tillverkaren inte längre finns kvar på marknaden. Visst går det att göra klipp, men priset kan bli högt i längden. För oss väger alltid långsiktigheten lika tungt som kvaliteten och när det gäller priset är vi noga med att inte jämföra äpplen med päron.

Solpaneler vi gärna använder själva

Kanske är vi lite extrema när det kommer till vår noggrannhet vid val av solpaneler och komponenter. Vi har reducerat vårt utbud till ett fåtal välkända märken som t ex LG. Skälet är enkelt. Det är bara kvalitetstillverkare som dessa som fullt ut svarar upp mot våra krav på finish, kvalitet, verkningsgrad, garantier och stabilitet. Ja, vi är hårda men vi vill inte leverera lösningar som vi inte själva skulle vilja ha på våra egna tak. Först när det är gott nog åt oss är det gott nog åt dig.

Långa, generösa effektgarantier

Solkraft Sverige erbjuder generösa garantisystem i samtliga led. Vi installerar bara solpaneler och komponenter från stora välkända tillverkare med riktigt trygga och långsiktiga garantier. Dessutom är vår egen lösning svår att överträffa. Vi erbjuder dig hela 5 års installationsgaranti. Fråga oss gärna om effektgarantierna innan du väljer anläggning. Även om skillnaderna är små i toppskiktet kan de vara avgörande för just ditt köpbeslut.

Andra viktiga komponenter

Infästning: Schletter
Batterier: LG Chem
Laddbox: Garo

Växelriktare och optimerare som gör skillnad

SolarEdge
SMA

För att dina solpaneler ska leverera så mycket el som möjligt använder vi växelriktare och optimerare från kvalitetsleverantörerna SolarEdge, SAJ, SMA och Ferroamp. Med dessa som en del av installationen genereras upp till 25 % mer energi samtidigt som du får högre elskydd och bättre brandsäkerhet. Med deras molnlösning kan du dessutom hela tiden kontrollera din anläggnings prestanda via din dator, mobil eller surfplatta.

Läs mer om lösningarna här »