Våra solpaneler

för effektiv solenergi

Att välja rätt solpaneler är väldigt viktigt, särskilt när utbudet av tillverkare är enormt och skillnaden i kvalitet är om möjligt ännu större. Därför känns det extra bra att vi redan från början valde att bara jobba med de allra bästa panelerna från marknadens ledande och mest väletablerade tillverkare.

Solpaneler LG
REC
Winaico solpaneler

Vi har goda skäl att inte vara billigast i branschen

Det handlar inte bara om kvalitet

Vi bevakar givetvis branschutvecklingen och håller koll på såväl ny teknik som nya solpanelsproducenter. Det vi snabbt kunnat konstatera är att det finns många prispressare, spekulatörer och uppstickare. Flera av dem har en sak gemensamt: De misslyckas med sina satsningar. Ställ dig därför gärna frågan hur mycket en lång och generös garanti är värd om tillverkaren inte längre finns kvar på marknaden. Visst går det att göra klipp, men priset kan bli högt i längden. För oss väger alltid långsiktigheten lika tungt som kvaliteten och när det gäller priset är vi noggranna med att inte jämföra äpplen med päron.

Solpaneler vi gärna använder själva

Kanske är vi lite extrema när det kommer till vår noggrannhet vid val av solpaneler och komponenter. Vi har reducerat vårt utbud till ett fåtal välkända märken som till exempel LG. Skälet är enkelt. Det är bara kvalitetstillverkare som dessa som fullt ut svarar upp mot våra krav på finish, kvalitet, verkningsgrad, garantier och stabilitet. Ja, vi är hårda men vi vill inte leverera lösningar som vi inte själva skulle vilja ha på våra egna tak. “Först när det är gott nog åt oss är det gott nog åt dig”.

Andra viktiga komponenter

Infästning: Schletter och K2
Batterier: LG Chem och BYD
Laddbox: Garo

Långa, generösa effektgarantier

Solkraft Sverige erbjuder generösa garantisystem i samtliga led. Vi installerar bara solpaneler och komponenter från stora välkända tillverkare med riktigt trygga och långsiktiga garantier. Dessutom är vår erfarenhet och kompetens svår att överträffa. Fråga oss gärna om effektgarantierna innan du väljer anläggning, även om skillnaderna är små i toppskiktet kan detta vara avgörande för just ditt köpbeslut.

Växelriktare och optimerare som gör skillnad

SolarEdge
SMA

För att dina solpaneler ska leverera så mycket el som möjligt använder vi växelriktare och optimerare från kvalitetsleverantörerna SolarEdge, SAJ, Fronius, Huawei, SMA och Ferroamp. Med molnlösning kan du dessutom hela tiden kontrollera din anläggnings prestanda via din dator, mobil eller surfplatta.

Läs mer om lösningarna här »