Utökat stöd till solceller

Regeringen skjuter till mer pengar till investeringsstödet för solceller. Strålande nyheter för alla som vill minska sina driftkostnader, höja värdet på sin fastighet och ställa om till grön el från egna solceller!

Du vet väl att du sedan årsskiftet kan få statligt investeringsstöd på hela 30 % vid installation av solceller? Såväl privatpersoner som företag och offentliga organisationer kan ansöka om bidraget. I sin vårbudget för 2018 meddelar regeringen att de nu vill lägga ytterligare 170 miljoner till den pott som avsatts för bidraget. Stödet till solceller under 2018 skulle därmed landa på nära 1,1 miljarder kronor.

– Nu byggs det solceller så det knakar på hustaken runtom i Sverige. Det är tydligt att många människor vill göra en aktiv insats för att ställa om till 100 % förnybar el. Det är bra. Klimatet kan inte vänta och solenergi kan komma att spela en allt viktigare roll i ett framtida hållbart energisystem, säger biträdande finansminister Per Bolund i regeringens pressmeddelande.

Det är länsstyrelserna som hanterar ansökningarna om investeringsstödet för solceller. På vissa håll i landet har handläggningstiden av ansökningarna varit orimligt lång. En del av pengarna ska därför gå till att minska kötiden för hantering av ansökningarna. Statens energimyndighet har nu fått uppgiften att utreda hur man kan förenkla ansökningsförfarandet och administrationen av stödet, både för de som investerar i solceller som för de som administrerar stödet. Resultatet av utredningen ska redovisas till senast den 1 augusti i år.

Solkraft Sverige erbjuder helhetslösningar inom nyckelfärdiga solenergianläggningar. Vi hjälper dig att välja rätt solcellspaneler för din fastighet samt att montera och installera dessa på ett säkert och professionellt sätt där varje steg noga dokumenteras. Självklart hjälper vi dig också med allt pappersarbete. Vi tar hand om allt från bygglov, om så krävs, till ansökan om investeringsstöd, elcertifikat, ursprungsgarantier och cesarkonto. Allt för att du så smidigt som möjligt ska få din nya solcellsanläggning i drift.

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök där vi undersöker din fastighets förutsättningar, visar alternativ, svarar på dina frågor och lyssnar på dina önskemål så att vi kan skapa en tydlig, skräddarsydd offert förankrad i verkligheten. Du kan givetvis även kontakta oss direkt med dina frågor.

Det ska vara enkelt och tryggt att skaffa solceller!