Solkraft Sverige söker KMA-ansvarig i Mölndal

Som KMA-ansvarig kommer du att arbeta med engagerade och drivna kollegor. Du kommer att sköta företagets kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöarbete. Förutom att du kommer ha en bred roll med varierande arbetsuppgifter kommer du även få möjligheten att vidareutveckla rollen och göra den till din egen. En viktig del i arbetsuppgifterna är att arbeta med strategier och rutiner för hälsa, miljö och säkerhet. Ditt arbete utgår från vårt huvudkontor i Mölndal men eftersom vi är verksamma i hela södra Sverige från Ystad till Uppsala får du räkna med resor i tjänsten.

Arbetsuppgifter:

 • Driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare på företaget
 • Ge verksamheten förutsättningar för att uppfylla lagkrav inom KMA och då särskilt arbetsmiljökrav
 • Planera, genomföra och följa upp interna KMA-revisioner
 • Ge stöd åt verksamheten både centralt och lokalt
 • Ta fram KMA-utbildningar
 • Driva arbetet med strategier för hälsa och säkerhet

Som KMA-samordnare behöver man vara strukturerad och självgående och självständigt kunna styra sitt arbete. Man har många, såväl interna som externa, kontakter, håller ibland presentationer, man behöver ha en god samarbetsförmåga samt en god förmåga att förmedla budskap på ett tydligt och självsäkert sätt. Det är även viktigt att ha en välutvecklad skriftlig kommunikativ förmåga eftersom du kan behöva skriva en hel del formella texter.

Utbildning:
Vi söker dig som har

 • erfarenhet från ett liknade arbete och/eller branschen. Du har en projektingenjörsutbildning, KY-utbildning, byggingenjörsutbildning, arbetsmiljöutbildning eller motsvarande.
 • lätt för att förstå fakta, har god skriftlig kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta med andra. Viktigt att du är strukturerad som person och trivs med att ta ett stort eget ansvar.
 • goda kunskaper i Office-paketet.
 • goda kunskaper i det svenska språket då både intern och extern kommunikation sker på svenska.
 • B-körkort.

Anställningsformen
Anställningsformen är i första hand tillsvidareanställning.

För mer information kontakta:
Peter Olsen på peter@solkraftsverige.se

Ansökan:
Personligt brev och CV skickas till: peter@solkraftsverige.se (skriv “KMA-ansvarig” i ämnesfältet)

Sista ansökningsdag:
Snarast
Urval och rekrytering görs fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Solkraft Sverige (Solkraft EMK AB) är en väletablerad aktör inom nyckelfärdiga solcellsanläggningar till privatpersoner, företag, bostadsrättföreningar och offentlig sektor. Med huvudkontor i Mölndal, regionkontor i Malmö, Uddevalla, Linköping, Jönköping och Skövde samt ett växande antal lokala säljare och montörer i hela södra Sverige har vår tillväxtresa bara börjat. Välkommen till en bransch och ett företag som sjuder av kraft och strålar av framtidstro!