Så fungerar solcellsbidraget

Med anledning av regeringens vårändringsbudget 2019

Det satt långt inne men nu är det äntligen klart! Investeringsstödet för solceller blir 20 % för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. I sin vårändringsbudget tillför regeringen 300 miljoner kr och budgeten för solcellsstöd 2019 landar på totalt 736 miljoner kr. Visserligen en sänkning av både budget och stödnivå jämfört med 2018 då budgeten låg på 915 miljoner kr och stödnivån på 30 %. Men med tanke på att priset på solceller av högsta kvalitet fortsätter att sjunka, samtidigt som spotpriset på el bara ökar, blir solcellskalkylen strålande trots ett reducerat investeringsstöd. Vänta inte med att skaffa solceller! Läget har aldrig varit bättre för dig som vill sänka dina driftkostnader, öka värdet på din fastighet och värna om miljön! Tveka inte att kontakta oss för hembesök, rådgivning och offert på totalentreprenad.

Vad är investeringsstöd för solceller?

Regeringen har beslutat att främja utbyggnaden av solenergi i Sverige. Både företagare och privatpersoner har kunnat söka solcellsbidraget sedan 2009.

Hur stort är solcellsbidraget?

I regeringens vårändringsbudget för 2019 är budgeten för solcellsstödet 736 miljoner kronor. Stödnivån vid solcellsinvesteringar är 20 % för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Den nya nivån gäller från 1 maj och omfattar även alla som redan står i kö för att beviljas stöd.

Hur ansöker man om solcellsbidrag?

Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Annars kan man skicka in en digital ansökan via Boverkets E-tjänster. Installationen måste vara utförd senast 31 december 2020 för att du ska vara berättigad stöd. När du anlitar Solkraft Sverige för din solcellsinstallation så hjälper vi dig med alla nödvändiga ansökningar.

Kan man få ROT-avdrag på solceller?

Ja. Det finns en rotschablon på 9% av kostnaden på en komplett anläggning med solceller. Rotschablonen dras direkt vid order. Du kan få ROT-avdrag och även söka investeringsstöd, dock kan stöden inte kombineras. Erhålls investeringsstödet måste ROT-avdraget betalas tillbaka. Rent ekonomiskt är solcellsbidraget oftast att föredra, eftersom det ger stöd för hela kostnaden. Men eftersom det för tillfället är långa köer hos Länsstyrelserna så kan man välja att få ROT-avdrag direkt på fakturan om man istället önskar det.

Vi på Solkraft Sverige hjälper dig hela vägen – från planering till driftsättning. Boka in ett kostnadsfritt besök här nedanför!

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök utan köptvång. Tillsammans går vi igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning enligt era önskemål och vår projektering.