Vårt erbjudande

Helhetsåtagande, långa garantier, support och trygghet. Så kan man sammanfatta vårt erbjudande. Vi har lång erfarenhet av både inköp och installation av solpaneler. Regler och lagstiftning kan vi på våra fem fingrar och vi vet vad som krävs för att driva ett solcellsprojekt från början till slut. Lägg till att vi erbjuder marknadens bästa produkter med den senaste tekniken och de bästa garantierna. Med vårt helhetskoncept kan du känna dig garanterad om att du får du ett av marknadens bästa erbjudanden inom nyckelfärdiga solcellslösningar med totalentreprenad. Det ska vara enkelt och tryggt att skaffa solceller!

Det här ger Solkraft Sverige nöjda kunder

  • Kostnadsfri rådgivning och projektering på plats hos kund
  • Fullentreprenad från A till Ö
  • Vi tar hand om all pappersexercis
  • Vi finns lokalt i stora delar av landet
  • Långa garantier och trygghet med Europas största grossister
  • Support före, under och efter installation

Så här arbetar vi när du beställer solceller från Solkraft

Vi följer noga vår arbetsprocess när vi utför projekt för dig som kund.
Det säkerställer att vi håller tidsramar och att du blir en nöjd kund.
Nedan kan du följa vår process.

Personligt möte

Vi har en viktig tumregel. Alltid hembesök och projektering före offert. Genom att besöka dig kan vi undersöka fastighetens förutsättningar, visa alternativ, svara på dina frågor, lyssna på dina önskemål och skapa en tydlig, skräddarsydd offert förankrad i verkligheten.

Offert

Efter projekteringen skapar vi den offert som ligger till grund för ditt köpbeslut.

Order

När vi kommit överens om en lösning som passar dig lägger du din order. Tillsammans kan vi nu börja planera för solcellsinstallationen i din fastighet. Efter skrivet köpeavtal planerar vi tillsammans för installation av solceller i er fastighet.

Ansökningar

Våra rådgivare hjälper dig genom hela processen. Vi tar hand om allt från bygglov, om så krävs, till ansökan om investeringsstöd, elcertifikat, ursprungsgarantier och cesarkonto.

Installation

När våra certifierade montörer anländer till din fastighet är de mycket väl förberedda för uppgiften. Samtliga uppfyller våra högt ställda krav på kunskap, säkerhetsmedvetenhet och hantverksskicklighet. Givetvis ställer vi samma höga krav på de elektriker som slutför installationen. För din trygghet dokumenterar vi alla viktiga steg i genomförandet och vi sätter en ära i att följa alla de lagar och krav som ställs på vår verksamhet. En säker installation, med högsta kvalitet, genomförd under säkra förhållanden är vårt löfte till dig.

Driftsättning

Efter färdig installation byter nätbolaget ut din elmätare. Nu är anläggningen färdig att startas upp och börjar producera solel.

Viktigt att tänka på

Varje fastighet är unik

Varje fastighet är unik

Förutsättningarna för att installera solceller skiljer sig mellan olika fastigheter. Driver du gård, lantbruk eller äger fastigheter är förutsättningarna väldigt olika jämt emot en privatvilla.

Projekteringen på plats är nyckeln till att installationen blir lyckad och rätt dimensionerad ut efter fastighetens förutsättningar och tillsammans med kundens önskemål skräddarsyr vi projektet och hjälper till från början till slut.

Dimensionera rätt och välj produkter
som passar ditt hus

Solkraft jobbar bara med Europas största grossister och trygga leverantörer. Alla har genomgått en due deligence (en företagsbesiktning); Solar edge, SMA, LG, Longi Solar, Astronergy, Schletter m fl.
Att välja rätt produkter kan ibland vara svårt och där kommer en av Solkrafts stora styrkor till sitt rätta jag eftersom vi alltid gör en grundlig projektering på plats och väljer material utefter förutsättningarna.

Dimensionera rätt för att få bästa effekt av dina solceller
Pappersexercisen viktig att få rätt när du köper solceller

Viktigt att alla ansökningar
och tillstånd blir rätt

Det kan tyckas enkelt att köpa solceller men det krävs stor kunskap för att få all pappersexercis rätt. Vissa kommuner kräver bygglov för solceller. Ansökan om investeringsstöd till länsstyrelsen för att få bidraget. Elcertifikat, ursprungsgarantier, cesarkonto är ytterligare dokument som ska skickas till energimyndigheten för att registreringen av anläggningen ska bli komplett och man får ta del av alla bidrag och ersättningar. Solkraft certifierade säljare och rådgivare sköter hela denna process för kund vilket ger trygghet att allt blir korrekt från dag ett.

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök utan köptvång. Tillsammans går vi igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning enligt era önskemål och vår projektering.