Hej Rickard Palheden, regionansvarig rådgivare i region Skåne.

Varför har du valt att jobba på Solkraft Sverige?
– Att få vara med och sätta nivån i en så expansiv bransch är verkligen få förunnat. Solkraft är ett bolag som står för hög kvalitet, trygga leveranser och stor kompetens med nyckelfärdiga och väl genomtänkta lösningar. Det rimmar väldigt bra med mina yrkesmässiga värderingar och då blir beslutet ganska självklart. För att kunna lyckas på jobbet måste man leva och andas kulturen i det bolag man är verksam i, det kan jag med stolthet göra inom Solkraft Sverige.

På vilka sätt hjälper du Solkrafts kunder till en trygg affär?
– Mitt jobb som regionansvarig säljare innefattar alla steg från ide till färdig installation. Jag analyserar förutsättningarna och informerar både kollegor och kunder. Utifrån den givna situationen kan jag sedan – i samråd med kunden – leverera en lösning med allt inkluderat. Efter montaget finns jag där för att hjälpa till med driftsättning och support, allt för att kunden skall känna sig väl omhändertagen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att få träffa så mycket människor och att känna att jag bidrar till något bra för kommande generationer, allt efter en modell som redan är tydlig runt om i världen. Tänk att jag är en av dom som på ålderns höst kommer att kunna säga: Jag var med när det började.