På bilden syns: Fr v Peter Olsen (VD, Solkraft Sverige), Alexandra Hultgren (affärsutvecklare, Bravida), Stefan Larsson (försäljningschef, Solkraft Sverige) och Magnus Liljefors (chefsjurist, Bravida).

Nu blir Solkraft Sverige ännu starkare!

I dessa tider av osäkerhet känns det extra kul att kunna meddela en riktigt god och stabil nyhet. I dagarna stod det klart att det stora och väletablerade installations- och servicebolaget Bravida går in som ny majoritetsägare i Solkraft Sverige (Solkraft EMK AB).

Fortsatt tillväxt – Bibehållen service

Solkraft Sverige har vuxit kraftigt sedan starten och hela tiden haft en stabil organisation och ekonomi. 2019 omsatte vi ca 170 miljoner, vi är verksamma i hela södra Sverige och vi sysselsätter idag omkring 100 personer i vår egen kompetenta kår av rådgivare, administratörer och montörer. Samtidigt har vi länge vetat att det finns en gräns för vad vi kan uppnå med egna resurser. Som en del av Bravida är vi nu redo att fortsätta vår tillväxt- och hållbarhetsresa med bibehållen kvalitet och service till våra kunder.

Trygghet i alla lägen

Vi har alltid hävdat att den som väljer att skaffa solceller ska vända sig till en etablerad helhetsleverantör som med många års marginal finns kvar på marknaden under anläggningens långa garantitid. Med Bravida som huvudägare i Solkraft Sverige kan såväl våra befintliga som blivande kunder känna sig tryggare än någonsin, även i oväntade tider av osäkerhet.

Perfect match!

Att Solkraft Sverige nu blir en del av Bravida är på inget sätt en slump. Många intressenter har uppvaktat oss under årens lopp. Men i valet av ny huvudägare är vi, som grundat företaget, precis lika noga som när vi väljer paneler och växelriktare till våra kunder. Det måste vara en perfect match!

Branschledande inom hållbarhet

I ett pressmeddelande förklarar Mattias Johansson, vd och koncernchef för Bravida, bakgrunden till förvärvet, som är Bravidas första inom solenergibranschen:

– Förvärvet av Solkraft EMK AB är en del av en långsiktig satsning och en utveckling av vårt kunderbjudande. Vi vill vara branschledande inom hållbarhet. Klimatsmarta lösningar kommer att vara en växande del av vår verksamhet framöver.

Det tycker vi känns tryggt. Inte bara för alla oss som arbetar inom Solkraft Sverige, utan även för våra kunder, samarbetspartners och alla som brinner för en grönare och hållbarare framtid.

Strålande hälsningar från Peter Olsen, VD, Solkraft Sverige

Bravida är en ledande totalleverantör av service- och installationstjänster i Norden, med fler än 11 000 medarbetare. Bravida levererar såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom el, vs, ventilation, säkerhet, kyla, sprinkler, teknisk fastighetsdrift och kraft. Bravida finns representerade på ett 160-tal orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

www.bravida.se