Hej Peter Olsen, VD på Solkraft Sverige!

Vi närmar oss slutet av 2018, hur ser du på året som gått?
– Vi har haft ett makalöst år, fyllt med nya affärer, nya kunder och inte minst med nya medarbetare. Vi växer fortsatt så det knakar, något som emellanåt genererat lite växtvärk men som resulterat i att vi blivit både större – och starkare – som företag. I början av året var vi cirka 15 personer och nu är vi runt 60 kollegor som tillsammans är Solkraft Sverige. Fantastiskt kul.

I år har Solkraft tagit klivet från det lilla bolaget till det större, hela tiden med fokus på balans och sund tillväxt. Vi har anpassat kostymen och sytt ihop processer och funktioner som gör oss mer effektiva, bland annat genom nya rutiner för kvalitetssäkring, inköp och logistik. Vi har vidareutvecklat samarbeten och avtal med viktiga partners och smarta organisatoriska plattformar styr nu hur vi arbetar. Under 2018 har marknaden varit med oss, vi har fångat tillfället, arbetat hårt och konstaterar med glädje att det lönat sig.

Hur går tankarna inför 2019?
– Vi verkar i en framtidsbransch och vi sticker inte under stol med att vi vill fortsätta att växa. Solkraft Sverige vill vara den självklara samarbetspartnern, gärna också den största – men inte nödvändigtvis den billigaste. Kvalitet, trygghet och kundnöjdhet är viktigare än rena försäljningssiffror. Under 2019 kommer fokus att ligga på nyetableringar på fler platser runt om i Sverige, samtidigt som vi i lagom takt vill fortsätta att växa på orter där vi redan finns.

Solceller är här för att stanna. Solkraft Sverige likaså. Vi är tacksamma och stolta över det fina mottagande vi får hos glada kunder. Tillsammans gör vi bra saker för ekonomi och miljö och det kommer vi att fortsätta med i många år framöver.

Jag vill rikta ett stort TACK till kunder och kollegor för ett fantastiskt 2018 och önskar er alla en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!