Hej Johanna Löfström, säljande rådgivare i Göteborg och Halland.

Varför har du valt att jobba på Solkraft Sverige?
– I grund och botten älskar jag att ha en säljande roll och jag brinner för kundmötet. Tillsammans med mitt starka intresse för energi- och klimatfrågor, blir Solkraft Sverige ett självklart val för mig. Att möta människor och leverera en lösning som är positiv för miljön samtidigt som den ger kunden stor ekonomisk vinning, är helt oslagbart. Det är det roligaste och viktigaste jobb jag haft.

På vilka sätt hjälper du Solkrafts kunder till en trygg affär?
– Genom att lyssna in kunden och hitta den bästa lösningen, alla har ju olika förutsättningar, behov och önskemål. Varje anläggning vi säljer är skräddarsydd. Redan vid första kontakten med kunden lägger jag tyngd vid att förklara Solkrafts gedigna arbetssätt. Jag berättar om det nära samarbetet med våra egna montörer och om hur vi alltid finns nära kunden i alla led. Jag betonar att jag personligen är tillgänglig och hjälper till med frågor och löser eventuella behov som uppstår under processen. Snabba svar och täta kontakter är lika självklart för mig som att följa upp efter monterad installation, för att säkerställa att alla kunder är nöjda och har fått allt på plats.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är så mycket glädje i samspelet med kunderna och jag känner på riktigt att de uppskattar mitt engagemang. På Solkraft har vi alltid kunden i fokus och det bästa kvittot på det är att kunderna rekommenderar oss vidare till vänner, familj, grannar och arbetskamrater. Branschen utvecklas snabbt och vi gör så mycket gott – det är en häftig resa att vara med på.