Så fungerar solcellsbidraget

Billigare solceller med statligt investeringsstöd!

Med hjälp av investeringsstödet för solceller blir det enklare för dig som vill bli självförsörjande och producera egen, grön el.

Vad är investeringsstöd för solceller?

Regeringen har beslutat att främja utbyggnaden av solenergi i Sverige. Både företagare och privatpersoner har kunnat söka solcellsbidraget sedan 2009.

Hur stort är solcellsbidraget?

Vid årsskiftet 2017/2018 höjdes bidraget till 30 % (både för privatpersoner och företagare). Avdraget beviljas på hela installationskostnaden. Högsta möjliga stöd per solcellssystem är 1,2 miljoner kronor.

Hur ansöker man om solcellsbidrag?

Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Annars kan man skicka in en digital ansökan via Boverkets E-tjänster. Installationen måste vara utförd senast 31 december 2020 för att du ska vara berättigad stöd. När du anlitar Solkraft Sverige för din solcellsinstallation så hjälper vi dig med alla nödvändiga ansökningar.

Kan man få ROT-avdrag på solceller?

Ja. Du kan få ROT-avdrag på maximalt 30 % på arbetskostnaden för installationen. Däremot får du inte kombinera ROT-avdraget och solcellsstödet. Rent ekonomiskt är solcellsbidraget oftast att föredra, eftersom det ger stöd för hela kostnaden. Men eftersom det för tillfället är långa köer hos Länsstyrelserna så kan man välja att få ROT-avdrag direkt på fakturan om man istället önskar det. Du kan då inte få investeringsstöd samtidigt. Läs mer om utökat stöd till solceller.

Vi på Solkraft Sverige hjälper dig hela vägen – från planering till driftsättning. Boka in ett kostnadsfritt besök här nedanför!

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök utan köptvång. Tillsammans går vi igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning enligt era önskemål och vår projektering.