Solceller för villa

Solceller för villa

Det har aldrig varit attraktivare att installera solceller för villa i Sverige.
Vi skräddarsyr solcellslösningar för dig som bor i villa.

Få bidrag vid köp av solceller

ROT-avdrag

Skatteverket har beviljat en ROT-schablon som används vid beräkning av arbetskostnaden för installation av solceller. Enligt ROT-schablonen beräknas detta avdrag från 2016 till 30% av arbetskostnaden inkl. moms. Således kan en rot-schablon på 9% av den totala kostnaden, på en komplett anläggning, utnyttjas omgående. Notera dock att det inte är möjligt att få både ROT-avdrag och investeringsstöd.

Få bidrag vid köp av solceller

Statligt bidrag

Sedan 2015 finns möjligheten att söka ett statligt bidrag via energimyndigheten på 20% för privatpersoner och 30% för näringsidkare på komplett solcellsanläggning inklusive material och installation. Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Regeringen aviserade i höstbudgeten ökade satsningar på solceller om 225 miljoner kronor 2016 och därefter 390 miljoner kronor varje år 2017-2019. Detta innebär sammanlagt 1,4 miljarder kronor. Det går ej att få både investeringsstöd och rotavdrag.

Spara pengar med solceller

Kostnadsbesparing från första dagen

Med Solar Edge får du ut maximalt av din solcellsanläggning. Genom att mer el kan produceras genereras en kortare payoff-tid för dig som kund. Dessutom kan solpanelerna placeras på olika tak utan att påverka varandra och på så sätt kan takytorna utnyttjas maximalt. Detta gör att du undviker förluster som annars kan uppstå vid olika solinstrålningar, partiell skuggning eller att panelerna åldras olika snabbt. Solar Edge:s växelriktare och optimerare gör helt enkelt att du får ut mer el av din anläggning och därmed bättre avkastning på investeringen.

Låna pengar till solceller för villan

Lån

Idag är det väldigt fördelaktigt att låna till trygga investeringar. En solcellsanläggning till en privatvilla ger en avkastning på mellan 7-10 %, beroende på anläggningens storlek och fastighetens förutsättningar. Detta är skattefritt. Behöver du låna pengar till en solcellslösning är många banker positiva, då de ser värdet i miljö och avkastning samt att fastighetens värde ökar. Solkraft kan även erbjuda finansieringslösningar vid behov. 

Solceller ökar värdet på villan

Ökat fastighetsvärde

En av anledningarna till att många köper solceller idag är viljan att sänka fastighetens driftskostnader. Detta leder i sin tur till att den dag huset läggs ut till försäljning, kommer husets värde att vara klart högre än grannens som inte har installerat solceller. Värdeskillnaden med eller utan solceller varierar beroende på var i landet du bor.

Minimalt underhåll av solceller

Minimalt underhåll

En solcellsanläggning är i stort sett helt underhållsfri och kräver minimalt med skötsel. Den omfattas dessutom av långa garantier. Därför är det viktigt att du som kund väljer en trygg leverantör vid installation. Solkraft jobbar enbart med Europas största grossister inom solenergi.

Solceller, blir det för dyrt?

Har man råd att skaffa solceller? Svaret är faktiskt ja för de flesta villaägare, lantbrukare och fastighetsägare.

Även om du tar lån på banken så betalar många gånger solcellerna både ränta och amortering. Så du som önskar producera din egen miljövänliga el kan detta blir verklighet fortare än vad du tror.

Kungliga tekniska högskolan har gjort flera filmer om solceller och dem vill vi gärna rekommendera till dig. Den här filmen beskriver just hur kalkylen går ihop så att man har råd att investera i solceller och producera egen grön el.

Träffa oss och prata Solceller

Vi är ständigt ute runt om i landet och pratar om solceller.
På vårt huvudkontor i Mölndal har vi dessutom ett showroom där vi håller kostnadsfria seminarier.
För dig som är nyfiken på solenergi, passa på att träffa oss när vi är nära din hemort eller anmäl dig till ett av våra gratisseminiarier.

Road Show

Lidköping - Bomässan

6-8:e Oktober

Borås -  Bomässan

13-15:e Oktober 

Göteborg - Hem & Villa & Bostadsrätt

27-29:e Oktober 

Karlstad - Bomässan

3-5:e November

Nässjö - Bomässan

10-12:e November

Kommande seminarier

Tisdag 7/11 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Tisdag 5/12 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Tisdag 16/1-2018 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök där vi går igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning utefter era önskemål och vår projektering.