Solceller för fastigheter

Solceller för fastigheter

Vi skräddarsyr solcellslösningar för BRF, kommersiella lokaler och större fastigheter.

Statligt bidrag

Företag har möjlighet att söka ett statligt bidrag (investeringsstöd) på 30% exklusive moms. För en BRF är bidraet 30% inklusive moms. Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Regeringen har aviserat ökade satsningar på solceller om 390 miljoner kronor varje år 2017-2019. 

Ökat fastighetsvärde & Miljöprofil

Anledningarna till att företag och fastighetsägare investerar i solenergi är många, fastighetens värdeökning, sänkta driftskostnader och miljöprofilering är några av dem. Avkastningen på investerat kapital är hög med dagens elpriser och har hög sannolikhet att bli ännu bättre. Satsning på miljön, exempelvis genom grön sol-el, är för en del företag ett måste för att inte tappa marknadsandelar. De flesta solels-producenterna använder det flitigt i sin marknadsföring. 

Lån

En årlig skattefri avkastning på mellan 10 -17 % på en investering ger en trygghet för banker vilket leder till att de lättare beviljar lån och dessutom till en fördelaktigt låg ränta. Normalt sett ökar även värdet på fastigheten vilket ger ytterligare en säkerhet. Solkraft kan även erbjuda finansieringslösningar vid behov.

Minimalt underhåll

En solcellsanläggning är i stort sett helt underhållsfri, nederbörd sköter exempelvis nedsmutsning och vinden tar hand om löv med mera. Övervakning av anläggningen kan du göra med din telefon eller dator. Solkraft har också möjlighet att felsöka på distans om anläggningen har en internetkoppling.En solcellsanläggning omfattas av långa garantier. Därför är det viktigt att välja en trygg leverantör vid installation av solceller. Solkraft jobbar med Europas största grossister inom solenergi.

Träffa oss och prata Solceller

Vi är ständigt ute runt om i landet och pratar om solceller.
På vårt huvudkontor i Mölndal har vi dessutom ett showroom där vi håller kostnadsfria seminarier.
För dig som är nyfiken på solenergi, passa på att träffa oss när vi är nära din hemort eller anmäl dig till ett av våra gratisseminiarier.

Road Show

Lidköping - Bomässan

6-8:e Oktober

Borås -  Bomässan

13-15:e Oktober 

Göteborg - Hem & Villa & Bostadsrätt

27-29:e Oktober 

Karlstad - Bomässan

3-5:e November

Nässjö - Bomässan

10-12:e November

Kommande seminarier

Tisdag 7/11 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Tisdag 5/12 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Tisdag 16/1-2018 kl 19.00–20.30, 

Flöjelbergsgatan 18 (vån 3), 431 37 Mölndal,

Boka ett kostnadsfritt besök

Boka en kostnadsfri konsultation med hembesök där vi går igenom förutsättningarna för just er fastighet och skräddarsyr en solcellslösning utefter era önskemål och vår projektering.